ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Παραδοσιακός Ξενώνας
Καρδαμύλη 24022, Μεσσηνίας
Τηλ   +30 27210 73226
Φαξ   +30 27210 73226
Κιν     +30 697 347 0561
Email: info@kastro-aggeliki.gr
 

Η ΠΕΡΙΟΧΗ


Η περιοχή της Μάνης είναι μια από τις πιο ιστορικές γωνιές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα, η Μάνη κατοικείται από την Παλαιολιθική Εποχή. Η ιστορία της συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της Ελλάδας, με τις πρώτες αναφορές στην περιοχή να γίνονται από τον Όμηρο φτάνοντας στην Ελληνική Επανάσταση. Στην Ιλιάδα του Ομήρου αναφέρεται για πρώτη φορά η πόλη της Καρδαμύλης ως πρώτη από τις "επτά ευνομούμενες και καλώς κατοικούμενες πόλεις" που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.

Η Μάνη έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας και ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία, επειδή η γη της, κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα.

Η Μάνη όμως δεν περιορίζεται μόνο στα αρχαιολογικά αξιοθέατα καθώς πρόκειται για μια περιοχή αξιοσημείωτης φυσικής ομορφιάς. Στο όρος του Ταϋγέτου υπάρχουν φαράγγια, σπήλαια και περιπατητικά μονοπάτια καθώς και πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί, πύργοι και κάστρα. Επίσης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τόπο παραγωγής ξακουστών προϊόντων όπως το θυμαρίσιο μέλι Ταϋγέτου, οι ελιές αλλά και το μανιάτικο ελαιόλαδο.

Τέλος, η συνάντηση του Ταϋγέτου με την θάλασσα έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη μοναδικών παραλιών. Η Μάνη λοιπόν προσφέρει στους επισκέπτες της παραλίες με αμμουδιά ή βότσαλο, οργανωμένες αλλά και πιο ήσυχες, όπως και μερικές με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, με θαλάσσια σπήλαια και καταγάλανα νερά. Στην περιοχή της Καρδαμύλης μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά αξιοθέατα, τα οποία θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις διακοπές σας, όπως το παλιό ελαιοτριβείο στο μόλο, το πανέμορφο νησάκι Μερόπη, τα ερείπια της ομηρικής ακρόπολης, την πανέμορφη κατοικία του συγγραφεία Πάτρικ Λη Φέρμορ με τη εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική και το θαυμάσιο μεσογειακό της κήπο στον όρμο Καλαμίτσι, στον οποίο μπορείτε και να κολυμπήσετε. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά με τις παλιές εκκλησίες και μοναστήρια και με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια.